המרפסת של מוסללה |
ט' אייר תשפ"ה
07.05.2025 | שעת התחלה 18:00
קורס שימור מזון
בהנחיית עתר שימל
ימי ד' | 3 מפגשים | החל מ-7.5 | 18:00-20:30 | במרפסת של מוסללה, יפו 97, בניין כלל קומה 7
תאריכי הקורס:
7.5 | 14.5 | 21.5
סדנה בת שלושה מפגשים כשבכל מפגש נלמד וניישם טכניקה אחרת של שימור מזון (התססה לקטית, החמצה, שימור בסוכר). בכל שיעור תצאו עם מספר צנצנות שונות משיטת השימור עליה נלמד באותו מפגש.
הצטרפו אלינו לסדנה שתשנה את הגישה שלכם לשימורי מזון. בסדנה נלמד עד כמה זה פשוט להכין לבד שימורים שונים שישדרגו את המטבח הפרטי שלכם.
שימור מזון הוא אמנות עתיקה יומין, שראשיתה בצורך האנושי הבסיסי לשרוד תקופות של מחסור. עוד לפני המקררים והטכנולוגיה המודרנית, פיתחו תרבויות שיטות מרתקות לשמירה על מזון.
שימור מזון אינו רק טכניקה של הישרדות, אלא גם אמנות תרבותית. כל תרבות פיתחה שיטות ייחודיות המשקפות את האקלים, חומרי הגלם הזמינים והמסורת הקולינרית שלה. מהקימצ׳י הקוריאני ועד לזיתים כבושים בים התיכון, שימור מזון הוא סיפור של יצירתיות,
הישרדות ותרבות.
שיטות השימור שנלמד בסדנה זו מייצגות שלוש טכניקות מרכזיות שפותחו לאורך ההיסטוריה: שימור במלח; התססה לקטית,
שימור בחומץ; החמצה
שימור בסוכר; ריבות ואלכוהול
פרטים טכניים:
- מספר משתתפים: 15עד איש
- משך כל מפגש: 1.5 שעות
- כל משתתף יצא עם מספר צנצנות שימור אישיות
- מתאים למתחילים וגם למנוסים
עתר שימל-
לאחר שנים של מגורים בחו״ל, צברתי ידע וניסיון מרתק בעולמות הבישול והשימור מתרבויות שונות. כחלק מפעילותי החברתית, עבדתי עם ארגון ״מצילות המזון״, שם העברתי קורסי בישול ושימור מזון המשלבים ידע מעשי עם מסר של קיימות וצמצום בזבוז מזון.
עבורי, שימור מזון הוא הרבה יותר מטכניקה קולינרית. זוהי דרך להילחם בבזבוז מזון, לשמר עודפי תוצרת חקלאית, ובו-זמנית לחקור עולם עשיר של טעמים ממסורות בישול שונות. אני רואה בשימור אמנות שמחברת בין קיימות, יצירתיות וטעם.
האהבה הגדולה שלי היא להנגיש את עולם השימורים - להראות עד כמה פשוט, מהנה וחכם לשמר מזון, תוך חיבור לערכי קיימות, תזונה נכונה ותרבות אוכל מקומית
מחכים לכם במרפסת של מוסללה לחוויה טעימה ומעשירה